Basket Stabroek A – Wuustwezel BBC A – 78-69

17-2217-22
36-3619-14
47-5711-21
78-6931-12

Stabroek garandeert verblijf in 1ste Provinciale

Moeilijke opdracht voor Stabroek dat zijn laatste thuiswedstrijd speelt tegen Wuustwezel. Beide teams komen maar met 8 spelers opdraven door aanhoudend kwetsurenleed. Voor Stabroek staat er de komende twee wedstrijden nog veel op het spel mits er nog geen zekerheid is om in eerste te blijven. Winst is een noodzaak maar tegen dit sterke team zal dit zeer moeilijk zijn. De laatste wedstrijd volgende week tegen Herentals zal alles of niets worden met stress in de hoofdrol tenzij Stabroek een onwezenlijke overwinning boekt.

Wuustwezel start het best maar kan niet verhinderen dat Stabroek weer aansluit. Een gelijk opgaande eerste quarter wordt verder gezet in de tweede. Beide ploegen aan mekaar gewaagd. Tegen de rust hangen de bordjes dan ook weer in evenwicht.

Wuustwezel start gretig aan de tweede helft en plaatst meteen een tussenspurt waardoor Stabroek moet achtervolgen. Op een gegeven moment wordt de kloof uitgediept tot maximaal 13ptn. Velen denken: wedstrijd gespeeld. Zelfs begin 4de quarter blijft het verschil op het bord staan, maar onze jongens blijven erin geloven en blijven knokken. Uiteindelijk na 4 minuten spelen begint Wuustwezel het moeilijk te krijgen door de strakke defense van de thuisploeg. Op twee minuten tijd gaat Stabroek van 8ptn achter naar 3 voor. De wezels breken en Stabroek ziet het licht, op een rustige manier beheerst Stabroek de wedstrijd en de kloof groeit tot uiteindelijk een ongelooflijk mooie overwinning. Stabroek is gered en garandeert zijn verblijf in eerste provinciale. Proficiat jongens, de volgende wedstrijd tegen Herentals kan gespeeld worden zonder stress.

Proud of you Boys

See you Scouter Basket Stabroek A
Tommy Pouillon