Met Oxaco kregen onze spelers een weerzien met enkele oude bekenden voorgeschoteld.  Het werd meteen duidelijk dat dit geen “Walk in the Parc” ging worden. Bij het schouwen van de troepen tijdens de opwarming werd immers meteen duidelijk dat Oxaco een stevig, lang en krachtig team op het veld kon neerzetten, waardoor Basket Stabroek het ging moeten compenseren met snelheid, techniek en een stevige dosis vastberadenheid in defense.

Het eerste quarter begon alvast bemoedigend, de starters konden gelijke tred houden en zelfs tot 6-2 uitlopen, maar dat konden ze niet vasthouden. Gaandeweg nam Oxaco de leiding over. Q1 werd afgesloten met een 8-11 score.

Dat leek toch een beetje op het gemoed te wegen bij de thuisploeg, want in Q2 kon Oxaco uitlopen.  Na 3 minuten stond er een 10-20 tussenstand op het wedstrijdblad.  Coach Eddy nam een Time Out om instructies te geven, maar dat leek aanvankelijk niet het gewenste effect te hebben.  Oxaco liep verder uit tot 10-24 bij aanvang van minuut 5.

Die tussenstand leek als een rode lap op een stier te werken, want onze spelers namen vanaf dan het heft echt in handen. Vooral in defense toonden onze spelers de nodige grinta.  Oxaco kon die volgende 5 minuten ondanks hun fysieke superioriteit nog maar 1x scoren, een ontketend Basket Stabroek nam de bovenhand en scoorde 6 stuks.  Q2 werd afgesloten met een 14-15 score.  Ruststand dus 22-26.

Dat het er behoorlijk fysiek aan toe ging, konden enkele spelers getuigen met geschaafde knieën, pijnlijke ellebogen, rode handen en dito frustraties, maar na enig praat- en oplapwerk tijdens de rust kon Q3 met de nodige focus aangevat worden.

En of die focus nodig was…

In Q3 wist de thuisploeg de stand in evenwicht te brengen: 28-28 na 3 minuten.  Het ging op dat elan door en nam een voorsprong van 4 punten, maar wist deze niet vast te houden.  De score in Q3: 14-10, wat de wedstrijdscore op 36-36 bracht.  De spanning was te snijden!!

Het moet overigens gezegd dat de arbitrage gezien de omstandigheden de wedstrijd perfect leidde. Ondertussen was de match ook al anderhalf uur bezig, de spelers en supporters van Seniors B kwamen het schouwspel mee bekijken.  Ze kregen een ware thriller te zien…

Q4 dan.  Terwijl menig ouder met maag- en darmproblemen begon te kampen van de stress, begonnen beide teams zowaar een spelletje haasje-over te spelen op het scorebord, dat schouwspel was niet geschikt voor zenuwen- en hartlijders.  Dat de stress ook bij de spelers meespeelde, mocht blijken uit het aantal fouten en de resulterende vrije worpen.  Vooral de thuisploeg kwam in foutenlast met de uitsluiting van een speler tot gevolg.  De daaruit resulterende vrije worpen stierven ook tegen de ring of misten compleet hun doel.  Het hielp de spanning niet uit de wedstrijd te halen, in tegendeel…  Wie die spanning de baas kon blijven, zou de wedstrijd winnen.

Met nog 1 minuut te gaan was de score…   50-50

Die laatste minuut begon met een score van onze Iron Woman: 52-50.  Basket Stabroek kreeg daarop een fout tegen, waarbij Oxaco één vrije worp miste: 52-51.  Oxaco kon bij de volgende aanval ook nog eens scoren: 52-53.

De thuisploeg ging voluit in de aanval, maar de bal werd buiten gespeeld door Oxaco, die een time out namen.  Die gelegenheid nam coach Eddy te baat om een plannetje te smeden.  Bij de spelhervatting kwam deze door de goeie defense van Oxaco niet helemaal tot uitvoering, maar de bal geraakte alsnog bij onze kapitein geswingd, die zijn verantwoordelijkheid nam en met nog enkele seconden te spelen met een prachtig afstandsschot een geweldige teamprestatie winnend kon afronden: 54-53.

Het dak ging er af!

Basket Stabroek G14A – Oxaco BBC Boechout B: 54-53