Kon. Herentals BBC A – Basket Stabroek A – 85-67

25-1625-16
37-3212-16
63-5626-24
85-6722-11

Herentals toont meer gretigheid

Laatste wedstrijd van het seizoen, laatste wedstrijd voor Coach Charles Van den Plas bij Basket Stabroek, laatste wedstrijd voor mij als scouter bij Basket Stabroek. Na de winst van vorige week was Stabroek zeker van behoud, Herentals kende zijn lot al iets langer en zal volgend jaar in een reeksje lager moeten aantreden.

De thuisploeg gaat meteen sterk van start en scoort vrij vlot mede dankzij onze zwakke defense, kaas met gaten. Stabroek moet meteen achtervolgen, maar vindt zijn tweede adem. Na 13min spelen komen wij terug op gelijke hoogte maar vergeten dan door te duwen. Herentals kan zo met een kleine voorsprong de rust in gaan.

Na de pauze start Herentals nog sterker dan in de eerste quarter, meteen staan er 20ptn verschil op het bord. Stabroek maakt zoals het dit seizoen al veel heeft gedaan een vuist. Onze jongens vechten voor elke bal en komen terug tot op 6ptn. In de vierde quarter is het vet van de soep en ziet Stabroek de thuisploeg voor de derde maal uitlopen. Herentals neemt dan ook verdiend de overwinning en toonde vandaag een serieus staaltje van gretigheid.

Al chance dat er vorige week werd gewonnen, want anders was het bij deze uitslag ticket 2de provinciale.

De afgelopen 4 jaren bij Basket Stabroek waren er met veel ups en downs, maar de spirit op en vooral naast het plein waren super. Ik ben zeer content hier deel van te hebben kunnen uitmaken. Ik wens de club en vooral de spelers nog een sportieve toekomst toe en see you all next year for the clash.

See you Scouter Basket Stabroek A
Tommy Pouillon