De wedstrijd thuis tegen Bot stond in het teken van de revanche.  Immers uit bij hun was één van onze drie verlieswedstrijden tot op heden.

Het eerste kwart was langs beide zijden eerder een studieronde. Verdedigend stond het bij ons nog niet op niveau. Stand 17/16.

In het tweede kwart kwamen we aanvallend iets makkelijker tot scoren, vooral door de vele balwinsten, die we onmiddellijk in de fastbreak konden cashen. Ook onze verdediging sloot nu als een bus. Geen drives werden toegelaten en de tegenstander moest moeilijke, overhaaste shots nemen! Rust 38/24.

Ook in het derde kwart kregen de bezoekers geen voet aan de grond. Het ging bij hun van kwaad naar erger. Gelijk welke defense ze speelden, steeds vonden we de vrije man en we scoorden naar hartelust. 67/31.

Pas in het vierde kwart losten we het gaspedaal en Bot kon nog milderen tot eervolle (?) cijfers 81/49 Alweer een collectief sterke prestatie van onze ploeg met 5 spelers in de dubbele cijfers, volledig baas in de rebound en 19 steals t.o. Slechts 7 turnovers.

Basket Stabroek HSE B vs BOT Schilde HSE A: 81-49

Tekst: Gie De Ridder
Rnr Naam Starter Score
5 Dennis D’haenens x 11
6 Glenn De Ridder 10
7 Domien Neuckens x 21
8 Thomas Collier 3
11 Nick Maes x 18
12 Ruben Daelemans x 8
15 Nicolas D’Aubioul x 10