Voor de derde week op rij, ditmaal uit bij Turnhout, gelijk met ons op de tweede plaats.

Sterke opening van Basket Stabroek via een niet missende Nico (9/11), echter gecounterd door een sterke thuisploeg, die het nodige gewicht en lengte bracht onder de borden, en een verschroeiend 3 puntshot had. De afwezigheid van Thomas liet zich opnieuw voelen.

Stand 19/17.

De nodige aanpassingen in verdediging rendeerden. Met 3 minuten voor de rust 23/25, namen we terug te leiding. 4 bommen op rij sneden onze benen af en bij de rust scheen de wedstrijd in een beslissende plooi te liggen, ook door onze onmondigheid in aanval: 34/25.

Een ongeziene vechtlust met balwinsten voor Ruben en Domien en een aanvallend ontwakende Stabroekse ploeg zorgde voor een 6/20 stand in het derde kwart, afgesloten met 40/45.

In het vierde kwart temperde de foutenlast een beetje onze verdedigende overgave. De thuisploeg scoorde nu plots wel makkelijk onder de borden, maar het feilloos omzetten van de vrijworpen hield ons aan de leiding. 3 minuten voor tijd bij 52/60 leek de buit binnen. Maar opnieuw enkele bommen zorgden voor een spectaculaire terugkeer van de thuisploeg. Wij hielden het hoofd koel en een 6/6 vrijworpen van Glenn in moneytime bleken voldoende om met 66/67 te winnen.

Heel de ploeg was uitblinker met als exponent Nick 17 pt en 11 rebounds.

Wij kunnen terugblikken op een puike heenronde, 10 zeges en 3 nederlagen. Bevestigen na nieuwjaar zal niet makkelijk zijn.

Prettige feestdagen voor gans onze basketfamilie vanwege heren B!

Tekst: Gie de Ridder